Сигнали за бомби евакуираха няколко училища в Бургас вчера. Засега няма намерено нищо подозрително, но огледите на сградите продължават, казаха от полицията.

Заплаха за бомба са изпратени по имейл. По неофициална информация става въпрос за хакерска атака. Сигнали са постъпили в над 15 училища в Бургас, повечето от които основни. Децата са били евакуирани, най-малки са изведени на разходка в Морската градина, докато родителите ги вземат.

Учебните занятия в Бургас са преустановени за 24 часа, докато се установи дали има взривни устройства в училищата. Учебните часове ще бъдат възстановени, ако всичко е наред, а децата ще бъдат върнати обратно в класните стаи днес в 11 ч. Директорът на едно от бургаските училища обясни, че вчера не е имало паника, а евакуацията е преминала спокойно.

Организирано специализирани екипи на ДОТИ са извършили обстойни проверки, като до момента не са открити съмнителни предмети в сградите.

В следващите дни ще има засилен контрол в училищата в града, ще продължи и разследването, за да се установи причината за постъпилите сигнали за бомби.

От полицията във Варна съобщиха, че всички 23 училища още през вчерашния ден са проверени и никъде не са открити съмнителни неща.

Репортери: Елеонора Дъбова, Йордан Фотев