Сигнал за изхвърлени кости след разфасоване на домашни животни край Бургас получи bTV. Мястото е в района на местността "Шилото" край Бургас.

"Това е нещо безумно, този, който го е извършил, не за първи път тука изхвърлят отпадъци. Но това, което видях вчера на това място, ме възмути и потресе", казва Стоян Попов.

Снимка: bTV

Хората от близката вила зона мислят, че кланица или цех за месо са изхвърлили костите.

"Спестяване на някой лев от фирмата, която го е изхвърлила, иначе трябва да се плаща екарисаж и може би така е по-удобно на всеки да дойде да изсипе тука боклуците и после имаме много екозащитници, екоорганизации пък никой не взема никакви мерки", коментира Женя Славова.

"Това е безумие, това е престъпление, мога да кажа, преди около месец беше почистен идеално тука районът", заяви Димо Желязков, гл. специалист в Община Бургас.

Снимка: bTV

Институциите се задействаха бързо.

Нерегламентираното опасно сметище се намира в гориста местност между Бургас и квартал „Горно Езерово“, в момента тук започна почистването на битовите отпадъци, за биологичните е тръгнала екарисажна кола от Стара Загора.

"Масови проверки на всички околни производства и цехове в близкия район и по-далечен евентуално за откриване на нелегално месо", каза д-р Симеон Георгиев, началник-отдел здравеопазване на животните в БАБХ – Бургас.

Хората искат видеонаблюдение, за да хващат нарушителите на място. "През 15-20 дена има изхвърляне на биологични отпадъци, в тази посока горе - риба, същите кокали, така да се каже, същият отпадък - малко по-нагоре пролетта беше изхвърлен, нямаме вече сили и начини да действаме и противодействаме на тези безобразия, които се извършват", казва Тошко Калоянов.