Лидерът на БСП Корнелия Нинова и двама социалисти са с призовки от държавното обвинение. Причината е жалба от съпартиеца им Кирил Добрев.

Корнелия Нинова обвини прокуратурата, че се включва във вътрешнопартиен преврат.

 „Жалбата на Кирил Добрев е за неизпълнение на съдебно решение на Върховния касационен съд. Поради тази причина мисля, че е ясно, че прокуратурата не участва във вътрешнопартийни дела. Това не е прецедент. Така се действа по сигнали“.

Това заяви в предаването „Тази сутрин“ Георги Иванов, наблюдаващ прокурор от Софийската районна прокуратура.

„Прокуратурата спазва законите. Нека видим дали политиците ще ги спазват. Нека изчакаме призовките, нека видим дали Корнелия Нинова и другите двама членове на партията ще се явят. Разпорежданията на прокурори и съдии са задължителни и ако не са изпълнени, глобата е до 2000 лева“, добави той.

„Жалбата на Добрев съдържа само неговите твърдения, като към нея е приложено решението на ВКС. Гледната точка на Корнелия Нинова не е изяснена, не са изяснени фактите по преписката, а това е необходимо за произнасянето. Прокурорите могат да се произнесат само при наличието на всички факти. Призовката е за 12 октомври“, уточни наблюдаващият прокурор.