Благоевград се обединява в подкрепа на жена, пострадала след жесток побой с метален прът в центъра на града. Семейството на Стефка Терзийска продължава да живее в страх и без информация какво се случва по разследването.

За поръчител на покушението Стефка обвинява бившия си съпруг - гръцкият бизнесмен Йоанис Козас, който беше задържан за шофиране под въздействие на наркотици, а в дома му откриха оръжия и над 3000 бойни патрони. 

Повдигнати са му три обвинения - за притежание на незаконно оръжие и наркотици и шофиране под въздействие на наркотик. Сега обаче той е пуснат под домашен арест.

„Притесняваме се. Както той, който сме назовали като поръчител, така и останалите по веригата все още са на свобода. Не знаем дали са разпитвани, дали се издирват. Имаме информация, че някои от тях са извън страната. Въпреки че се страхуваме, няма да спрем“, каза синът на пострадалата Коста Козас.

На 10 декември се навършват двама месеца от нападението. Стефка и близките ѝ организират факелно шествие в нейна подкрепа.

„Не целим да оказваме натиск върху институциите, които работят по случая. Търсим диалог и подкрепа. Шествието е факелно, тъй като светлината е символ на прозрачността на осветляването на следствените процеси. Вярваме, че има прекалено много жертви на насилие, които се страхуват да говорят и да търсят справедливост. Единственият начин да се преборим с това е да им покажем, че имат подкрепа от нас, но и от институциите“, допълни синът на Стефка.

Шествието ще започне в неделя в 17:30 ч. на мястото, където Стефка Терзийска бе нападната – улица „Илинден“ 21.

Недоволството ще премине през сградата на ОДМВР и ще завърши пред Съдебната палата.