Парче от тавана на тунела към столичния кв. „Люлин“ счупи предното стъкло на преминаващ автомобил. От няколко дни тунелът е в ремонт, а движението е двупосочно в едното платно.

И тази сутрин отново се образува колона от автомобили, чакащи да преминат през тунела.

Малко след 1:30 часа снощи 35-годишният Тодор Чангълов преминава с автомобила си през отвореното за движение платно на ремонтиращия се тунела.

"Изведнъж се чу страшен трясък. Погледнах на дясно и видях, че стъклото е спукано. Предполагам, че е бетонно блокче или нещо подобно, защото има и драскотини по предния капак. Първите ми мисли след инцидента бяха добре, че съм жив и здрав", разказа мъжът.

Инцидентът поставя въпроса доколко е безопасно преминаването на превозни средства през обект, който в момента се ремонтира.

„Имайки предвид, че тунелът е в изключително лошо състояние е възможно парчето да е от страничната обшивка. Мантинелите от двете страни отгоре на тунела са необезопасени“, коментира Георги Гълъбов, експерт от Института по пътна безопасност.

По думите му също така осветлението в тунела е много старо и изрази надежда да не се стига до това лампи да падат и да предизвикат тежка катастрофа.

От Столична община заявиха за bTV, че при направения оглед не са открити нарушения по целостта на тавана на тунела, а за осигуряване на безопасността на преминаващите е монтирана два метра плътна метална ограда.