В понеделник bTV разказа за електрически стълб, който падна върху покрива на къща и остави без ток цяла улица в село Свидня, община Своге.

Снимка: btvnovinite.bg

„Вчера сутринта в 6:15 ч. чух трясък и през прозореца видях как падат жиците. Аз го очаквах. В последно време наблюдавам всеки ден как се накланя“, разказва собственикът на пострадалата къща Иван Райков.

Проблемът със стълба е от половин година и местните жители са сигнализирали многократно за него.

Райков също е сигнализирал кмета, който е записал и се обадил в енергото, но после не последвало нищо.

Снимка: btvnovinite.bg

„Идваха от енергото, огледаха го и си тръгнаха“, казва Иван.

"Стигна се дотук, защото никой не си върши работата. Сега има фирма, която работи по някакъв проект. Може би тя е виновната, че не си е свършила работата, но трябва да се потърси отговорност“, казва Антоанета Соколова.

Снимка: btvnovinite.bg

„Видях хората на стълба и им казах: „Хора, този стълб ще падне“, че трябва да стане прав. Те ми казаха, че дотук не може да се качи машина този стълб да бъде подменен, а вчера този отговорник от фирмата каза, че може да се сложи нов стълб“, допълва Мирослав Соколов.

„Ток има вече, но мен това, което ме впечатли и разочарова вчера, че ни казаха: „Ток ще имате, но не се знае кога ще имате улично осветление на тази улица“, казва Мирослав.

Снимка: btvnovinite.bg

Аварията е отстранена, но падналият стълб не е подменен.

Според местните жители има още проблеми по електрическата мрежа.

„Пълно безхаберие. На долната улица също има стълб, който е наклонен от много време и го държат само жиците. Въпрос на време е и той да падне“, казва Красимир.

За ремонта на покрива си Иван разчита на съседите си, които казват, че ще се „мъчат да му помогнат“.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!