Новопоставен пътен знак, указващ приближаването на кръгово кръстовище, изумява жителите на Велико Търново. Той е поставен на тротоара на ул. „Христо Ботев“.

Снимки с новата придобивка на старата столица взривиха социалните мрежи. Вълна от недоволство има и сред шофьори, и сред пешеходци.

„Знакът до голяма степен заема площта на тротоара. Под знака и около него може да се преминава, но в крайна сметка хората изпитват притеснения. По-пълните хора и майки с деца преминават трудно“, коментира пред bTV Мирослав Дечев.

За Вестислав Иларионов, който се придвижва с инвалидна количка, придвижването покрай знака също е трудно. Според него не се вземат под внимание нуждите на хората с увреждания.

„Проектантът е преценил, че табелата трябва да бъде с тези размери, които отговарят на определени стандарти. Тя е поставена на общински терен и позволява на гражданите да преминават под нея. Не пречи и на достъпа на слънце до жилищата“, коментира зам.-кметът на община Велико Търново – проф. Георги Камарашев.

Той попита жителите на общината дали са склонни да се дадат 10 000 лева, за да се постави арка за табелата, или срещу тези 10 000 лева да се направи тротоара.

„Табелата дава пълна информация на шофьорите“, посочи Камарашев.