Скандал във Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий" преди изборите за нов ректор. Настоящият ректор, чийто втори мандат изтича, е направил заплашителен намек на свои колеги, в текстово съобщение, твърдят засегнатите. 

Доц. д-р Иво Инджов получава съобщение по Месинджър на 3 април вечерта, а съдържанието го шокира.

"Казва, че има опозиция в нашата катедра. Това е катедрата по “Журналистика и връзки с обществеността” в университета. Става въпрос за проф. Илияна Павлова, гл. ас. Георги Игнатов и Десислава Андреева, която впоследствие стана доцент. Дословно цитирам - следващата конфигурация - аз ще съм зам. ректор по учебната работа, а те ще са от страната на булката, ако не се осъзнаят. Можеш да им подскажеш иначе ще го разберат по трудния начин", разказа д-р Иво Инджов от катедра "Журналистика и връзки с обществеността".

Съобщението е изпратено от профила на ректора Христо Бонджолов. Доцентът е възмутен. Избира да е честен с колегите си, спрягани като "опозиционери", и ги запознава със съдържанието на съобщението.

"Аз наистина бях в шок. Университетът е институция. Университетът е място на свободния избор", заяви проф. д-р Илиана Павлова от катедра" Журналистика и връзки с обществеността".

Ректорът на Великотърновския университет не пожела да застане пред камерата на bTV. Обясни, че в този период е бил жертва на хакерска атака и подател на съобщението е не той, а недоброжелател.