Синдикатът на служителите в затворите в България се среща с министъра на правосъдието Надежда Йорданова.

В разговорите ще участват общо три синдиката. Те вече даже са образували и сдружение, настояват и този път за увеличение на заплатите и за нова структура в по натоварените затвори.

„Нова структура на самите затвори не толкова важна. Важното е да бъде така направено, затворите да бъдат така направени, че служителите, работещи там, да бъдат еднакво натоварени, доколкото е възможно. Разбира се, това нещо, доколкото знам, се прави като към момента от нашата главна дирекция се изпълнява като задача. Въпросът е, че става много бавно“, коментира Иван Иванов от синдикатите.

„Надяваме се с министъра да се договорим. Не знам доколко те ще бъдат склонни на нашите искания да ги изпълняват – основното е увеличаване на заплатите с 20% и е червената линия, от която няма да отстъпим“, каза Иванов.

„Направихме един проект, с който трябва да бъде финансово облечен. Тук също няма да отстъпим, защото ние си свършихме работата като синдикати имаше работна група заедно с министър Дечев свършихме, приключихме всичко и всичкото, доколкото знаем, е на в ръцете на финансовия министър. И тук не става въпрос за политика, нито въпрос за инфлацията, нито въпрос за реформи. Тук става въпрос за нещо, което е започнато отдавна и трябва да бъде финализирано“, завърши Иванов.