Благодарение на сигнали на граждани, издирването на трима непълнолетни престъпници във Враца вчера приключи благополучно. Те избягаха от поправителния дом на затвора във Враца, а след сигнали до 112, работата на полицията се улеснила. Това обясниха пред камерата на bTV охранители, помогнали за хващането трите момчета.

Мъжете видели полицейски патрули да обикалят района, който те пазели. От органите на реда ги помолили да съдействат, като са ги посъветвали да бъдат бдителни.

Общото разстояние между нивата и затвора е 40 км., а половината път момчетата изминали с крадено такси. Другата половина те изминали пеш. След това се опитали да се качат на автостоп, но шофьорът на автомобил им отказал. След това той позвънил на спешния номер 112. 

Охранителите обясниха, че реакцията на полицаите била бърза. По думите им, на място са пристигнали около 80-90 служители на МВР. Имало е и полицейски кучета.

Първоначално престъпниците се опитали да избягат, но благодарение на работата на полицаите, те били заловени почти веднага. 

Бягство от затвора предвижда присъда от 3 години затвор, но заради това, че момчетата са непълнолетни, тя може да бъде намалена. 

Вижте още във видеото!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!