Ръководството на училище „Панайот Волов” в Шумен сигнализира за некачествен ремонт на сградата му.

Въпреки вложените за мащабна реконструкция по европроект милиони левове от училището имат притеснения относно някои от извършените дейности и качеството на вложените материали.

Директорът Ема Радушева ги открива, докато работата по сградата тече.

„Вижда се, че не е шпакловано, направо е боядисано върху старата стена, няколко пъти ги помолихме да го направят, казаха това е положението”, каза Радушева.

Сградата е построена преди около 50 години, но досега основен ремонт не е имало. Проектът за обновяване е за около 3 млн. лв. по европроект. Изпълнител на ремонта е шуменска фирма, която печели обявената от общината обществена поръчка.

Начинът, по който са поставени улуците, предвещава сериозни проблеми за фасадата, по която се стича водата.

Според строителите мащабният ремонт, обхващащ топлоизолация, частична подмяна на дограми, ремонт на стаите и изграждането на асансьор, е изпълнен успешно, а забележките са само за дребни детайли. 

От Община Шумен заявиха, че сериозни притеснения за извършения ремонт в училище „Панайот Волов” нямат.

Строително-ремонтните дейности на сградата все още не са приключили. Предстои преди финализирането им специална комисия да направи оглед на свършената работа. Ако признае посочените от училището забележки,  те ще трябва да бъдат отстранени.

Вижте повече във видеото!