Агресия на пътя в Пловдив – мъж ругае и посяга на шофьорка, след което чупи огледалото на колата ѝ. Каква е причината за агресивното поведение на мъжа?

Ситуацията се разиграва преди дни на оживен надлез в час пик, като на публикуваното в социалните мрежи видео се вижда как мъж отправя неприлични думи към жена, агресивен е към нея и чупи двете странични огледала на нейния автомобил.

Мъжът е задържан. Той е на 45 години и вече е регистриран в полицията, защото преди време е нанесъл щети на чужда собственост.

Снимка: bTV

„Нямам представа какво точно е довело до агресията от негова страна. Аз направих разрешен обратен завой, а и разстоянието между неговия и моя автомобил беше достатъчно голямо, за да направя тази маневра“, обяснява потърпевшата Албена Чавдарова.

Тя разказва още, че в момента на маневрата е чула нейната приятелка да казва, че шофьорът зад нея дава „мръсна газ“, за да я настигне. След това мъжът в колата отзад изпреварва тази с двете жени от дясно, минава пред тях и ги засича.

„Аз нямах избор – трябваше да спра. Видях, че слиза от автомобила си и веднага затворих прозорците и заключих вратите. Реших да звънна на 112, но след това се отказах, защото прецених, че няма да има бърза и адекватна реакция. Реших да направя клип. Той започна да блъска с юмруци по предното стъкло. След това се опита да ме удари през отворения таван на колата и започна със заплахите – „Ще ти разбия главата“, „Ще те убия“ и т.н.“, разказа още потърпевшата.

Никой от преминаващите автомобили не спрял и не помогнал на жените и да ги защити. Албена Чавдарова обаче пояснява още, че след инцидента с нея се свързала адвокатка, която ѝ предложила да я защитава напълно безплатно.

Щетите по автомобила ѝ ще бъдат покрити от агресивния мъж след края на съдебното дело.

За престъплението се предвижда наказание до пет години затвор.