В дневния ред на депутатите за днешното заседание е избор на нов управител на БНБ, не е ясно обаче дали ще се стигне до гласуване.

До късно вечерта вчера партиите от управляващата коалиция не успяха да постигнат консенсус дали да отблокират парите за сектор пътища. По двете теми има сблъсък между коалиционните партньори „Продължаваме промяната“ и „Има такъв народ“.

„Кризите са много, но по нито една тема ние нямаме реален експертен дебат, включително темата за пътищата, включително темата за спецпрокуратурата, която вече е решена, включително, която искате тема, която в момента е на масата. Ако щете и тази, свързана с ареста на Бойко Борисов, който завърши с фаул“, коментира в предаването „Тази сутрин“ политическия психолог проф. Антоанета Христова.

Тя е на мнение, че коалиционните партньори в правителството се готвят за предсрочни избори.

По думите на политолога доц. Петър Чолаков се наблюдава борба за власт вътре в коалицията, след като стана ясно, че за някои от партиите намалява електоралната подкрепа.

„Относно БНБ оставам на тезата, че трябваше да бъде предложен от самото начало човек, който да бъде експерт, който да бъде отдалечен от политическите партии. Може би ще се стигне до такова решение“, подчерта Чолаков.

Какво още коментираха те - гледайте във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!