Последни дни на август, а температурите са високи. Какво време обаче ни очаква през септември и ще продължи ли лятото, или се задава есен?

Тази година началото на септември ще е с августовски температури. Като цяло месецът ще е с температури около и над нормите, каза за bTV синоптикът от НИМХ Анастасия Стойчева.

Снимка: btvnovinite.bg

През първото десетдневие ще преобладава слънчево време с температури между 30 и 35 градуса. Ще е подходящо за море, тъй като времето ще е стабилно. Температурите там ще са малко под 30 градуса. Морската вода ще е около 26-27 градуса.

По Черноморието до средата на месеца времето ще остане стабилно. След това се очаква да има атмосферни смущения и градусите да се понижат. Ще има и превалявания.

Снимка: btvnovinite.bg

През второто десетдневие температурите ще са между 25 и 30 градуса и времето ще остане относително спокойно. В низините все още градусите ще са над 30.

През третото десетдневие постепенно градусите ще се понижават и дните ще напомнят за есента. В края на месеца максималните температури в повечето райони ще са между 20 и 25 градуса.

Най-ниските минимални температури, които се очакват през месеца, ще бъдат между 2 и 7 градуса.

Снимка: btvnovinite.bg