„Марио беше много чист човек, още като студент показваше силата, която беше у него – да помага на всички и да ги вдъхновява”. Това каза директорът на Александровска болница д-р Костадин Ангелов по повод загиналия в планината млад лекар, който е работил в спешното отделение на лечебното заведение.

„Той никога не вземаше прибързани или грешни решения. Неговите решения бяха винаги обмислени”, категоричен беше д-р Ангелов.

„Няма да забравим всичко онова, което той правеше, и ще разкажем на всички за неговия живот”, увери директорът на болницата.

В хижа „Амбарица” той щеше да празнува рождения си ден, който е в неделя.

Марио е загубил и двамата си родители. „Прави впечатление, че колкото повече един човек понася удари на живота, като че ли това го прави толкова по-добър”, коментира д-р Ангелов.

„Той не се оплакваше от нищо, приемаше и най-големите трудности като предизвикателства, пред които преминаваше с лекота”, допълни директорът на болницата.

От здравното заведение обмислят учредяването на стипендия на името на Марио Шкодров, която да подпомага обучението на студенти, които са сираци.