Различни, но все пак намалени са цените на чадърите и шезлонгите по родното Черноморието.

В курорта „Слънчев бряг“ чадърите все още не са поставени, но е спазено отстоянието от 4,5 метра между плажните принадлежности.

Снимка: btvnovinite.bg

За „Тази сутрин“ концесионерът на плажа Кирил Спасов обясни, че дори при нулеви концесии няма как да се покрият разходите за почистване, дезинфекция и персонал. Затова цената е намалена с 60% - т.е туристите ще плащат 4 лв.

По думите му в курорта най-вероятно ще бъде намален броят на спасителите. За сезона върви дискусия дали да има по 1 спасител на пост.

На други плажове, които Спасов стопанисва - плажа Хармани в Созопол за чадър и шезлонг ще се плаща по 4 лв.; на Централен плаж по 3,50 лв., а в Поморие – по 4 лв.

Снимка: btvnovinite.bg

Очакванията са на плажовете да има нормална посещаемост, а концесионерите се надяват да има по-голям интерес от българските туристи.

В Крайморие цената ще е 5 лв.

Няма да се плаща на Северния и Централния плаж в Бургас, Каваците, Приморско - ММЦ и Царево – Централен, Елените, Ахелой, Обзор-юг и др.

Пълният списък на плажове с безплатни принадлежности ще бъде публикуван от ведомството.

На Северното Черноморие, в „Златни пясъци“, чадър и шезлонг ще струват по 2 лв. Едно от най-евтините места е Албена – по 1 лев, в Балчик по 1,50 лв. В Каварна цената ще е по 2,50 лв. В Кранево чадър ще ни струва 4 лв., а шезлонг 3 лв.

Представителят на концесионерите на плажовете в „Златни Пясъци“ Борис Киров заяви, че се надява на широк интерес от българските туристи.

Снимка: btvnovinite.bg

И по Северното Черноморие ще бъде спазена площта от 4,5 м отстояние. Киров заяви, че това няма да стесни свободните зони.

Има готовност да се работи с пълен капацитет от спасители, но това зависи от разпоредбите на Министерството на туризма.