Сигнал за пребит бизнесмен в Бобов дол. Близките на Румен Добринов твърдят, че мъжът е нападнат, удрян и рязан с нож от хора, изпратени от негов конкурент в бизнеса. 

„Решихме да дадем гласност на случая, защото това е пореден опит за убийство в община Бобов дол. Лицето Даниел Божанов, представител на външнотърговска фирма, се опита собственоръчно с багера си да прегази и убие брат ми Румен Добринов“, каза Владимир Добринов.

По думите му Божанов наело двама биячи. Единият от тях взел телефона на брат му и започнал да го бие. Другият също го налагал с шутове и пестници.

„Брат ми обаче успял да избута единия на една страна, а другия на другата. След това един от биячите взел нож да го намушка, но брат ми взел някакъв предмет и успял да ги отблъсне“, разказа братът на пострадалия.

„Брат ми е в болница с комоцио, с наранявания и съмнения за счупен прешлен“, сподели още Владимир Добринов.

По думите му конфликтът не е от вчера, а дамата се съдели за огромна сума пари. Божанов дължал много пари и срещу него били подавани множество сигнали за тормоз, кражба на трактор.

Поводът за инцидента е, че пострадалият трябвало да бъде на дело срещу Божанов, а побоят се случва един ден преди него.

„Багерът е откаран там, за да могат да го убият и да го затрупат там. Това е нагло престъпление“, заяви братът на пострадалия.

Пред bTV Божанов сподели коренно различна версия за случилото се. Според него той и негов служител били нападнати от Румен Добринов. Имали добри отношения дълги години, след което започнал конфликт с много жалби. Семейството на Божанов също било тормозено.

На тези думи братът на пострадалия отговори: „Нещата не отговарят на истината, защото има много преписки, лицето е подсъдим за кражбата на трактора и фалшифициране на европейски средства. Изнудва хората за земи“.

По думите на брата Божанов го заплашвал и него, след като му отказал да му продаде бизнеса си.

Даниел Божанов се опитал да затисне пострадалия с багера. В същия момент пострадалият разговарял с брат си и това го имало на запис.

От областната дирекция на полицията в Кюстендил заявиха, че в момента се провежда разследване по случая.

„В община Бобов дол няма сигнали за побоя. Аз съм тук, за да кажа, че има споразумение за землището на град Бобов дол относно неправоверното ползване на земеделски земи. Сигналът е подаден от Румен Добринов, който е ползвател“, каза Стефка Карамфилова, главен специалист в „Управление на общинската собственост“.

По думите ѝ сигналът бил срещу фирмата на Божанов за нарушения.