Президентът Доналд Тръмп изглежда вече не е с висока температурата, даден му е коктейл от стероиди в болницата – като "Ремдесевир" и "Регенерон", които са експериментални терапии. Надеждите са, че в рамките на следващата седмица той ще се възстанови, коментира в предаването "Тази сутрин" Христофор Караджов, преподавател във Факултета по журналистика и комуникации в Калифорнийския университет.

Доколкото има информация, самият Тръпм не е искал да ходи в болница, има нежелание да се споделя медицинска информация, но се оказва, че е бил доста по-зле в петък и събота, отколкото се съобщаваше. За него сега не е добър момент да изглежда слаб и болен и да бъде в болница, отбеляза Христофор Караджов. 

Според него се случва това, което самият Тръмп не искаше да се случи – COVID да се превърне в основна тема на кампанията. Това е една от основните линии, по които е атакуван от демократите – че не се е справил с епидемията. 

По време на дебата с Джо Байдън преди по-малко от седмица Тръмп  се присмиваше  на опонента си, че носи маска и взима мерки, припомни Караджов. Оказва се обаче, че десетина души от администрацията му са били вече заразени по време на обявяването на номинацията на съдия Ейми Барет миналата събота. Там нямаше много хора с маски и сега започват да излизат заразените, посочи Караджов. 

Ако не се чувства добре, Доналд Тръмп няма как да участва в предизборен дебат, следващият е насрочен за 14 октомври, но вероятно ще има промени, прогнозира преподавателят в Калифорнийския университет.