Състоянието на пострадалите при катастрофата с военен камион е стабилно. Това съобщи за bTV зам.-директорът на УМБАЛ-Бургас Светослав Тодоров.

„В спешно отделение бяха докарани 17 души, от които двама български граждани и 15 афганистански граждани. От 15-те афганистански граждани един е приет във Второ хирургично отделение с контузия на гръден кош, трима от тях са хоспитализирани в неврохирургия с травми на гръбначния стълб. Военните са хоспитализирани в неврохирургия с мозъчно сътресение и травма на гръдния кош. След няколко дни предстои дехоспитализация, опасност за живота им няма. Предстоят допълнителни изследвания, които ще проведем днес“, каза Тодоров.

Очакват се резултатите от пробите за алкохол и наркотици на пострадалите. Засега в болницата остават четирима афганистанци и двама български военни. Други четирима мигранти са настанени в различни лечебни заведения.

Мястото на произшествието все още е недостъпно и отцепено от жандармерия. Продължават следствените действия.

Една от версиите за катастрофата е, че е причинена от претоварване. Друга е, че задържаните мигранти са предизвикали катастрофата, за да могат да  избягат.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!