Приют за кучета в Благоевград ще бъде съборен след заповед на кмета на града. Причината - според община Благоевград той е незаконен. 23 чипирани и кастрирани кучета се отглеждат от сирака Бойко Гренцке. Всички те са от улиците на Благоевград.

В общинския приют няма свободни места, казват защитниците на кучкарника.

Снимка: bTV

„Винаги когато се обаждаме, там се казва, че приютът е препълнен. Освен това там само се събират кучета от улицата, кастрират се, стоят 48 часа и след това се пускат по места. Докато това е спасителен център“, казват още хората.

Самият Бойко помоли кмета пред bTV да не събаря приюта, защото освен грижа, кучетата получават и любов.

Градоначалникът Илко Стоянов заяви, че става въпрос за незаконен приют.

Снимка: bTV

„Той се ползва като депо, в което се складират кучетата. Оттам те се разпространяват в целия град и всъщност това е вид диверсия срещу жителите на община Благоевград, защото вие знаете какво напрежение се породи между хора и кучета. Отдавна следите с репортажи какво се случва тук и това всичкото го прави един човек, който го обявиха още миналия път, когато беше заловен от полицията с две кучета, опитвайки се да ги разтовари в района на старите гробища. Аз го казвам много отдавна - нека да си отиде, нека да се регистрира, нека да се знае, че е законно, нека всяко куче да се знае какво в Всички трябва да се регистрират в общината. Въобще да се узакони това място“, заяви Стоянов.

Защитниците на Бойко заявиха, че приютът му не е депо за кучета, а спасителен център.