Цветанов няма да участва в изборите, това е цената и просто Цецка Цачева и Лозан Панов случиха на комшия. Така лидерът на АБВ Румен Петков коментира факта, че прокуратурата няма да разследва Цветан Цветанов заради „Апартамент гейт“.

Няма събрани данни за корупционни и други престъпления се казва в постановлението, с което се прекратява проверката на бившия втори в ГЕРБ.

По думите на Петков по този начин имаме вече гаранцията, че Борисов ще бъде сам на терена вдясно. 

Според него Европа продължава внимателно да следи работата на българското правосъдие. "Такива случаи дават основание на ЕК за запис в доклада. В рамките на този механизъм, по който ни гледат от 2007 г., комисията продължава да наблюдава съдебната реформа и борбата с корупцията", посочи Румен Петков.

Лидерът на АБВ не беше сигурен дали промяната в делото на семейство Арабаджиеви е обрат или е било прекалено раздуто, но също не дава добър сигнал на европейските наблюдатели.

"От вчерашния и онзи ден МВР заслужава специални поздравления за големия удар с наркотиците, защото това е проблем, който според мен през последните 4-5 години, заобикаляме", коментира Петков. Според него по време на пандемията полицията е била най-адекватно организираната и действаща структура.

За арестите в екоминистерството той попита защо не се разследва тръбата по водопровода София – Перник, която според него си е едно „гейзерче“ и „веселба за жителите на село Мало Бучино“.