В четвъртък ви показахме зрителски сигнал от севлиевското село Горна Росица. От снимките се вижда злополучен ремонт на покрива на местното читалище "Васил Левски". Повече от век сградата ревностно пази духа, обичаите и традициите на местните.

„В този салон са преживени много неща. Тук се провеждат всички сбирки, тук се свиреше музика, играеше се“, спомня си Елена Гюдженова.

До неделя, когато на подгизналия салон случайно се натъкнал кметът на селото. За да спасят паркетния под, положили кофи и легени. Кметът покрил частично разпокритите части на покрива, а на сутринта уведомил община Севлиево, която е собственик на сградата и финансира ремонта.

„Никой не дойде. Ние продължаваме да подсушаваме. Да, покривът е за ремонт, но той не тече по този начин. С работата, която свършват на едната част от покрива, те нарушиха целостта на другата“, добави кметът Александър Генев.

Връзката с фирмата изпълнител е община Севлиево, която реагирал и изпратила работниците едва във вторник, след като жителите на Горна Росица споделиха проблема в социалните мрежи и потърсиха съдействието ни. Ремонтът на покрива с площ 520 кв. м е поверен чрез обществена поръчка за 39 000 лева на фирма от Габрово. 

Снимка: bTV

"Фирмата си поема отговорността за всички нередности, които са направили след дъжда", заяви инж. Мирослав Митев, директор на Дирекция „ТСУ“ в община Севлиево.

Ремонтът на покрива трябва да приключи в средата на ноември, а кога ще бъдат отстранени щетите от наводнението, които се увеличават с всеки дъждовен ден, не е ясно.