Продължава издирването на несебърския бос Димитър Желязков – Митьо Очите. 19 считани за негови приближени вчера бяха арестувани при мащабна полицейска операция.

Според прокуратурата става дума за организирана престъпна група за рекет и разпространение на наркотици с голямо влияние в цялата страна. Оказва се, че част от задържаните имат общо и с… погребалния бизнес.

Пред камерата на bTV Румяна Черкезова от една от траурните агенции в морския град разказа, че години наред е имала проблеми с трима от арестуваните – Йордан Въчев – Данчо Ларша и братята Пишиеви.

По думите й Ларша на всяко 10-то число от месеца получавал пари, които не е изработил – първо по 100 лв., а след това – по 150 лв. от всяко погребение. Освен това фирмата трябвало да му превежда осигуровки.

Отношенията им се влошили, след като той не предпазил фирмата от глоба от НАП. Спрели да му плащат.

Снимка: bTV

Дъщерята на Черкезова била приятелка на единият от братята – Иван Пишиев. „Той започна да ме рекетира много повече, отколкото Йордан. Няколко пъти ме би, малтретираше дъщеря ми, тя избяга посред нощ от собствения си дом”, разказа жената. Тя била принудена да прехвърли джипа си на Владислав Пишиев.

Междувременно офисът й бил разбит, една катафалка – потрошена, а друга – изгорена.

В същото време Румяна Черкезова подчерта, че „в нашия бизнес – погребалния, Очите няма нищо общо”, а също и че не знае за престъпна дейност на друг от задържаните – Радослав Николов – Рачо.

Снимка: bTV

В района иначе изобилстват лепенките на охранителна фирма „Аркус”, към която Димитър Желязков на няколко пъти е споменавал, че е консултант.