Разкопана улица в бургаското село Братово прави излизането на местните хора от домовете им трудно. След авария една от централните улици на селото се е превърнала в кална нива и е започнала да пропада.

„Проблемът започна от 20 юли. Дойде фирма, която трябваше да направи ремонта, напука тръбите и оттогава насам чакат ВиК“, разказа Николай Папизов.

Преди време местен жител е пропаднал в ров. Живущите  на улицата се притесняват електрическите стълбове да не паднат, защото покрай тях е изкопано.

Снимка: bTV

От ВиК обясниха, че спукването на тръбата е станало от строителна машина на общината. След аварията се наложило целият водопровод да бъде подменен, тъй като се е оказал много стар. От ВиК допълниха, че са се забавили заради калното време, защото машините не са успели да влязат в улицата. Но в петък екип на ВиК е успял да довърши ремонта на водопровода.

„Имам уверението на община Бургас, че днес багерите на фирмата изпълнител влизат и започват възстановяването и ремонтът, както е предвиден. Цялото забавяне е заради стария водопровод“, заяви кметският наместник на Братово Стефка Аладжова.

Очаква се до Коледа улицата да бъде достъпна за жителите, а през следващата година ще бъде асфалтирана.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!