Жители на Исперих поискаха ремонт на улиците и тротоарите в града. Две години след приключване на мащабен проект за подмяна на 45 километра ВиК мрежа улиците в Исперих приличат на лунен пейзаж, а търпението на хората се изчерпва.

Сезгин Яшар ежедневно преминава с колата си по разбитите улици в родния си град. Казва, че вече не помни колко ремонта на колата си е направил през последните две години. 

„Това е ужасна ситуация, имаме инвалиди, имаме деца, пенсионери, които се спъват, падат. Колите ни са разбити отвсякъде, два спукани амортисьори имам, омръзна ни да правим разходи по ремонти на колите си”, оплаква се той.

Недоволстват и други жители на Исперих, защото въпреки изхарчените по ВиК проекта 48 милиона лева, придвижването в града е огромно препятствие.

Диана Аспарухова е майка на дете с увреждания. Казва, че е дала 1500 лева за количка, с която не мога да разхожда детето по тези улици.

„Ние не искаме просто да са асфалтират някакви дупки, а да се направи една ревизия какво се е правило и кой е подписал че всичко е ок”, подчертава и Венцислав Василев.

Снимка: btvnovinite.bg

От кметството в Исперих заявиха, че улиците са в лошо състояние, защото ВиК проектът е изпълнен за кратки срокове и това не е позволило качественото възстановяване на прокопаните асфалтови настилки. 

Кметът на Исперих Бейсим Руфат признава, че не е доволен от състоянието на уличната мрежа в града.

„Това е наследството, което ми е оставено. Имаме уверението на фирмата, че до края на месец май фирмата ще дойде да си отстрани проблемите в пропаданията. Имаме сключено споразумение във фирмата, обещават ни, че в най-скоро време ще дойдат”, коментира той.

Общината е предвидила и 500 000 лева собствени средства за ремонти на уличната мрежа в Исперих, а жителите на града, които вече проведоха един протест, заявиха, че ще продължат да настояват улиците на града да бъдат напълно и качествено възстановени.