Всички трябва да направят компромиси. Най-голям компромис би трябвало да направи „Продължаваме промяната“, защото разговорите с „Има такъв народ“ са рискови и притеснителни.

Това заяви в студиото на „Тази сутрин“ министърът на спорта в оставка Радостин Василев.

С БСП обсъдихме законодателната и управленска програма, както и предложенията за корекции на ИТН. В частта на законодателната рамка имаше нови предложения, в здравеопазването и енергетиката, добави той.

"Другата седмица ще се говори за персонален състав на кабинет. Ако няма развитие другата седмица, по-удачно е да се отиде на избори (…) Песимист съм по отношение на подкрепа от страната на независимите депутати, ако има министри на ИТН в кабинета", посочи Василев.

Според него партиите са изгубили доверието на обществото и това е причината той и останалите независими депутати да създадат гражданско движение.

Ако се стигне до следващи предсрочни избори, напусналите ИТН депутати ще се включат в тях. Коментирано е включването и в общи листи с „Продължаваме промяната“.

„В момента ПП трябва да идат на избори. Техният тренд е възходящ. Те ще спечелят следващите избори", допълни Василев.

Министърът на спорта потвърди тезата си, че Виктория Василева, която доскоро беше депутат от „Има такъв народ“, е бил на среща в апартамент с Кирил Петков – нещо, което тя отрече.

Каня Виктория Василева на полиграф, обяви Радостин Василев.

Той сподели, че има огромно уважение към нея, тъй като Василева го е поканила да се присъедини към ИТН.