Водачът на евролистата на „Демократична България” Радан Кънев и Христо Иванов, председател на „Да, България”, коментираха в студиото на „Тази сутрин”, че позициите и на трите формации в обединението са идентични.

Ние сме на едни и същи позиции по най-важните въпроси пред цяла Европа, пред целия континент и пред целия ЕС. Второ, сме на едни и същи позиции по всички важни въпроси на вътрешната политика в България и трето, съюзът на либерали, умерени консерватори от центъра и дясното, е това, което е придвижило Европа през тези 70 години към мир, богатство и към благоденствие, каза Кънев.

„Демократична България” в голяма степен е заявка за това, което предстои да се случи в цяла Европа – един мощен, прогресивен демократичен, умерен центристки съюз, добави той.

Христо Иванов допълни, че обединението „Демократична България” е направено преди повече от година и то за това време доказа, че може да работи много добре, че генерира не просто реална опозиция и алтернатива, а съвършено конкретни предложения за това как страната да излезе от това безвремие, коментира той.  

„Решението Радан Кънев да води нашата листа за евроизборите беше взето между ръководствата на ДСБ и „Да, България” и ние намираме това решение за абсолютно естествено, защото за нас Радан винаги е бил от правилната страна на историята, водил е усилието за демокрация, за права и за върховенство на правата в България, добави още Иванов.

Вижте целия разговор във видеото.