Засилени проверки на обектите за хранене и търговия по Черноморието. За какво проверяват инспекторите от Агенцията за безопасност на храните и установени ли са нарушения към момента?
В хотел в „Слънчев бряг“, който предлага услугата "ол инклузив", инспектори влязоха в кухнята на ресторанта към хотела.
„В проверения обект не са установени нарушения, направена е проверка в кухненското отделение, където е установен произходът на суровините и условията на тяхното разделно съхранение и на приготвяне на храните“, коментира пред bTV Даниела Кепекова, началник на отдел „Контрол на храните“.
Храните се съхраняват при нужните условия. Целта на официалния контрол е да установи съответствие на условията за съхранение и приготвяне на храните.
"Храната, която се приготвя за деня, но остава, се дава на персонала", обясни управителят на хотела.