След трагичния инцидент с 16-годишното момче, което загина от токов удар на столичния булевард "Иван Гешов", район "Триадица" започна масирана акция. Тя е срещу незаконните обекти.

Търговци обаче се оплакват, че правата им са нарушени. Какви са техните аргументи провери екип на „Тази сутрин“.

На един от входовете на Военномедицинска академия има няколко обекта. Търговците се оплакват, че токът им ще бъде спрян днес и твърдят, че са ги уведомили предни два дни. Казват, че електрозахранването им е законно и имат електромери.

Един от собствениците на заведение разказа, че при тях дошъл представител на ЧЕЗ, който ги уведомил, че ще им прекъснат тока, без обаче да има реална причина за това.

Хората казват, че си плащат сметките, имат договори и всичко е законно. Търговците се съмняват, че зад тези действия стои нечий апетит да придобие терена.

Представители на общината не пожелаха да застанат пред камера и да обяснят на хората дали ще могат да работят. Те предоставиха становище, в което се казва, че обектите са ползвали терените въз основа на срочни договори, които са изтекли през годините. В тази връзка са им изпращани писма, с което са били уведомени.

Търговците обаче са категорични, че никога не са получавали такива писма.