Освен в София, протести на превозвачите се провеждат и на други места в страната. В Бургас започна с блокада на Околовръстното шосе. Към 9:00 ч. все още по трасето може да се преминава.

Протестиращите превозвачи и автобусни фирми смятат да преустановят дейност след 9:00 ч. и да не допускат преминаването на никакви товарни автомобили.  През целия ден междуградски транспорт няма да има, но автобуси в рамките на града ще се движат. В протеста се включват над 100 фирми.

В Бургас протестът е подкрепен и от 80% от таксиметровите шофьори, каза Снежина Никова от браншовата им организация.

Превозвачите от Ямбол и Сливен също протестират. Десетки камиони и автобуси се събират на пътен възел „Кабиле“ - един от изходите на автомагистрала „Тракия“. Те ще проведат протестно шествие.

Превозвачите се отказаха от идеята си за блокада на магистралата след предупреждението на областното пътно управление за санкции.

Според превозвачите санкциите нямат нищо общо с тяхното решение, а причината са разговорите, проведени от техните представители с премиера Кирил Петков и дават „двуседмична отсрочка“.

И в Пловдив има протест. Повече от 200 тежкотоварни камиона ще бъдат разположени на шестте входни артерии на града. Няма да работи междуградският и градският транспорт. 

В Плевен превозвачите са се събрали на първокласния път за Русе и ще се отправят на шествие към Ясен.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!