Родители се събират в подкрепа на Чавдар Георгиев пред столичното 122-ро училище. Той е баща на две деца, за които има голям риск да бъдат върнати в Норвегия.

След 12-годишен съвместен живот с норвежка, Чавдар Георгиев се разделя с нея, а майката попада в затвора. Въпросът сега е къде ще останат децата – в България или в Норвегия.

Днес е и последното заседание на Апелативния съд у нас, който ще реши къде ще останат децата.

„Надявам се представените от нас доказателства да бъдат разгледани обективно и съдът да вземе решение с идеята за доброто бъдеще на децата. До края на януари майка им ще получи присъда. Делото е с минимална 6-годишна присъда”, разказа бащата.

Той обясни, че ако майката влезе в затвора, децата му ще бъдат дадени на приемни семейства.

„Те ще бъдат разделени, няма да им дават да говорят на български, за да не помнят и баща си. Аз няма да ги видя до 18-годишна възраст”, допълни Чавдар Георгиев.

Родители на съучениците на едното дете се събраха в подкрепа на бащата. По думите им Чавдар Георгиев се грижи добре за децата си и им е осигурил всичко необходимо, за да може преходът от Норвегия към България да се случи плавно.

Версията на майката обаче е различна. Тя смята, че бащата е отвлякъл децата и завежда дело. Първата инстанция отсъжда в полза на бащата. Днес Апелативният съд у нас ще разгледа отново делото за бъдещето на децата. Майката вече е пристигнала в България.

На поканата ни за интервю отговори, че ще откликне след предстоящото заседание.