Протест и блокада на пътя Бяла - Елена - Търново с искане за ремонт на рисков участък.

Хората от пет сливенски села протестират срещу разбития участък от републиканската пътна мрежа. Те твърдят, че са откъснати от света, а линейките минават 40 километра от Сливен за повече от два часа.

От областното управление казаха, че има изготвен проект и започва ремонт на 11 май и за 10 месеца трябва да е приключил, хората обаче не вярват.

Те обявиха, че протестите ще продължат, ако на 11 май нищо не се случи. 

Снимка: bTV

Стотици жители от няколко села всеки ден минават по разбития път от Сливен към Елена. Той е републикански и води до Велико Търново, но в някои отсечки е непроходим - изровен и без мантинели. Шофьорите чупят колите си и заравняват дупките сами.

"Това, че живеем в Балкана, не значи, че живеем на Марс. Това ми коства на годината два пъти ремонт на преден мост", каза Станимир Петров.

Снимка: bTV

Илиян Илиев е възпитател в училището в село Стара река и пътува всеки ден от Сливен.

„Единият път пукнах двете гуми, останах на пътя. Обадих се на кмета, той дойде и ме издърпа. Пуснах жалба до общината, обаче пари за гумите ми няма да бъдат възстановени“, споделя мъжът.

Снимка: bTV

Пътят е необезопасен и рисков, а заради дупките две коли едва се разминават. Това шокира не само местните, но и случайно преминаващите.

Според Областното пътно управление в Сливен ремонт на пътя ще започне на 11 май. За 23 км са осигурени 23 милиона европейско финансиране. Хората обаче не вярват.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!