Прокуратурата привлече като обвиняема майката на 2-годишното момиче, което беше настанено в кома в пловдивска болница. Лекарите продължават да се борят за живота на детето.

Към 6:30 часа здравословното му състояние продължава да е тежко. То е прието с черепно-мозъчна травма, разкъсан бял дроб, синини и следи от ухапвания.

"Продължава действието по разследването. През последните часове се изготвя експертизата по отношение на следите от зъбите. Взета е отливка от зъбите на майката, отливката е наложена, а следите съвпадат". Това заяви пред bTV Атанас Илиев, зам.-районен прокурор.

Пред органите на реда майката обяснила, че нахапала детето в опит да го свести. Според нея то е паднало от легло, но медиците твърдят, че е невъзможно травмите да са от падане.

"Майката е асоциална. Не е допускала никой в жилището си и се е грижела сама за детето. От извършения оглед в жилището не са установени следи за присъствието на друг човек", посочи Илиев.

Тъй като детето е осиновено, социалните служби са извършили 6 проверки в рамките на година, но не са установили проблеми в поведението на майката.

Съседите отказват да повярват, че жената е причинила побоя над детето. Дори е обмисляла да осинови и второ дете.

„Никога не съм вярвала че ще посегне. С толкова желание го взе това детенце, дори все викаше – „да стане на три о ще си взема момченце, двечките да си ги изгледам“, разказва Рени Янкова.

Прокуратурата ще проверява работата и на социалния работник, дали действително са извършвани проверки след осиновяването.