Председателят на Академията за мода проф. Любомир Стойков сподели подробности за връчените в началото на седмицата награди „БГ модна икона 2021“.

„Над 120 бяха номинираните личности. 30 журналисти от големите медии, които отразяват лайфстайла и модния дизайн, избраха финалистите след двустепенно гласуване. Натали Трифонова е сред носителите на наградата, като това е признание не само за нея, но и за стилистите на bTV“, сподели проф. Стойков в „Тази сутрин“.

Той допълни, че Натали Трифонова е заслужила адмирациите не само като момиче от прогнозата за времето, но и като водеща на предаването "COOlt".

„Тя е много успешна водеща, защото предразполага гостите, има бързи реакции и е непринудена“, уточни модният експерт.

Той коментира, че лицето на днешната медийна култура е проядено от фалшиви знаменитости и „виртуални тарикати“. Хора, които са известни, но нямат професионални качества и не се ползват с одобрението на интелигентната публика. Такива персони нямат място сред призьорите на „БГ модна икона“.

„Стилът на първо място е характер, той е комплексно качество и ни разкрива доколко една личност е адекватна на ситуацията“, обобщи проф. Любомир Стойков.