Оставката на Корнелия Нинова не стои на дневен ред. Това заяви в студиото на „Тази сутрин“ членът на НС на БСП проф. Румен Гечев след промените в предизборния щаб на левицата и в навечерието на новата кампания. 

По думите му е направен анализ на резултата на социалистите при предишния вот и предстои корекция на начина, по който предават идеите си на избирателите. 

„Нашата програма е отлична, тя е съгласувана с добрите практики на ЕС, но очевидно резултатът не ни задоволява, тъй като не сме стигнали до достатъчен брой избиратели. При новата сесия на изборите ще бъде повече работа с хората, на по-достъпен език“, обясни проф. Гечев. 

Според него БСП не се разпада въпреки създаването на нови партии с леви убеждения. Относно създаването платформа „Социализъм 21“ в рамките на партията, учредено от знакови имена на столетницата, Гечев каза: 

„В същото време обаче има някои странности – първата сбирка се организира точно в часа, в който започва Пленумът на НС на БСП. Може да е случайно, но едва ли. Да видим какво ще е поведението на нашите другари. Ако те генерират идеи и предложения, това ще бъде чудесно“, посочи той. 

Гечев беше категоричен, че БСП продължава да е алтернатива на статуквото. Той коментира и новия ляв проект на бившия премиер Жан Виденов.

„Ние сме демократична страна, всеки може да направи партия и да участва на изборите. Поддържам много добри отношения с всички колеги от бившето правителство, но повече от година не съм се срещал с него. Когато имам възможност, с удоволствие дискутираме проблеми на България и международни“, заяви Гечев.