"Нашите планини се напълниха със сняг, има много добри условия да започне ранен и ценен ски сезон. Най-добро е положението на Боровец и високата част на Тодорка“. Това каза в "Тази сутрин" климатологът проф. Георги Рачев.

През уикенда обаче няма да има валежи и ще продължи да става все по-топло. Събота и неделя на места ще има мъгла и ниска слоеста облачност. 

До сряда-четвъртък ни очаква леко затопляне на времето, а след това от петък до събота следващата седмица отново ще вали. Продължава все още да бъде малко по-топло от обичайното за сезона, каза климатологът.

„Над Западна Европа ще става доста топло. В Лисабон ще бъде 19 градуса, в Лондон – 12 градуса, а там имаха снежни бури. За сезона ще продължи да вали. Алпите са пълни със сняг. На Балканите ще продължи да се затопля и и в понеделник, вторник, сряда и четвъртък", обясни проф. Георги Рачев.

"В София тогава ще бъде отвратително от климатична гледна точка – ще стане 10-12 градуса. Няма да липсва и слънце, стига да не падне мъгла. След четвъртък ще има нова валежна обстановка и понижение на температурите. В Боровец ще има ледени дни, във високите части на планината ще бъде много студено“, коментира климатологът.

Още за прогнозата за времето в различните части на страната и историята на айсберга, който умира - гледайте във видеото.