Военните конфликти имат дълга история, особено през XX век. Краят идва тогава, когато диктаторът е изчерпал всичките си възможности, коментира бившият министър на образованието проф. Веселин Методиев в предаването „Тази сутрин“ за войната в Украйна.

„Аз лично не съм оптимист, че това ще свърши, както някои казват на 9 май, защото щяло да има парад в някои от сринатите градчета. Дано да бъда опроверган“, посочи историкът.

„Аз съм участвал в ситуация, в която трябваше кураж, когато имаше война - атаката на НАТО срещу диктатора Милошевич. Видях как този кураж беше събран от една група хора, но, забележете, при едно мнозинство от 134 депутата при едно консолидирано правителство и президент, който влизаше в абсолютна хармония с мнозинството и правителството. Всички институционални фактори бяха окуражени от своите лидери. Сега е различно, сега има разноговорене, има страх. Мен даже ме е срам по човешки като патриот като го виждам този страх“, отбеляза той в коментар за помощта на България към Украйна.