Сноубордист се загуби в Рила. Провежда се спасителна акция района на ски писта "Картала" до вилна зона "Бодрост". 

Повече от 14 часа няма информация за 34-годишния мъж. В неделя той е карал в района със своите приятели от София. Те се разделили по време на спускането, но се уговорили да се срещната на определено място. 

Когато той не се появил и не отговорил на обажданията им по телефона, приятелите му сигнализирали ПСС.

10 планински служители се включиха в спасителната акция в неделя. През нощта операцията беше временно прекратена и ще бъде подновена тази сутрин със следови кучета от Банско.

В неделя в района на „Картала“ са паднали две големи лавини.

„Мъжът е напуснал пистата. Карали са извънпистово. Нямал е лавинен уред. Няма точни сведения накъде е тръгнал и накъде е щял да кара. Предполага се, че е хванал левия ръкав на пистата, но оттам нататък няма сведения къде ще отиде“, съобщи ръководителят на ПСС в Благоевград.

В неделя спасителите са обходили петкилометровата писта и района около нея, а сега предстои да обходят мястото на лавината. Именно за това са и кучетата, които са обучени да откриват хора под снега.

Спасителите се надяват, че сноубордистът не е попаднал в лавината, защото в такъв случай изходът от от спасителната акция няма да има благоприятен развой. Негови приятели продължават да го търсят по телефона, но той не отговаря, а апаратът му дава свободно.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!