Продължава издирването на 28-годишния Божидар Радев и 5-годишния му син Ангел. Към момента търсенето на двамата не дава резултат. Те са в неизвестност от 5 март.

За скорошното им намиране се молят близките – майката на Ангел – Джеврие Танева, и сестрите на Божидар – Лили и Мария.

„Тук беше – до къщата. Питах го от прозореца: „Къде отиваш?“. Той ми каза: „Отивам с малкия до магазина – ще му купя нещо“. Това ни бяха последните думи“, разказа в ефира на „Тази сутрин“ Джеврие, която живее с Божидар и детето в къщата им в село Копринка.

Сигналът за изчезването им е подаден в събота, към 18:30 ч., уточни началникът на РПУ-Казанлък Христо Петров.

Точно ден по-рано двамата са видени за последно пред местен магазин, от който Божидар е купил сладкиши за детето. Били са с лек автомобил без регистрационни номера. Никой не е видял посоката, в която са потеглили.

Вчера в издирването беше включен и дрон, но претърсването на района не даде резултат.

„Периметърът е много широк и постоянно се разширява. Днес ще продължим с още по-широк периметър за издирването им. Осъществили сме контакти с други областни дирекции на МВР, от които очакваме резултати. Надявам се, че ще бъдат положителни“, коментира той.

Близките на изчезналите нямат идея какво може да е станало, по думите им Божидар не е имал врагове и се е разбирал добре с всички в селото.