Пристигна втората пратка с ваксини срещу COVID-19 у нас. Дозите бяха разпределени в петте ваксинационни центъра в София, Пловдив, Бургас, Варна и Велико Търново. 

В Бургас пристигнаха 4785 ваксини, които са на съхранение в специалния фризер при минус 72 градуса. Те ще бъдат за имунизация и реимунизация, т.е. около 2000 лица ще получат от тази втора пратка ваксина. 

В медицински център „Св. Николай Чудотворец“ в Бургас ваксинирането днес вече започна. Д-р Зайков, който се имунизира, заяви, че съмнения винаги има, но самият факт, че е на това място е отговор на въпроса дали трябва да се поставят ваксини. 

„Загубихме достатъчно колеги, надявам се да няма повече“, каза той.

„Първите ваксини сложихме на колегите от първа линия, но сега има вече за всички работещи в болницата“, посочи д-р Светлозар Георгиев, зам.-директор на УМБАЛ-Бургас.

Д-р Нигохос Топузян, управител на медицински център "Св. Николай Чудотвортец", съобщи, че по предварително зададените списъци на желаещи ще се ваксинират 250 души.

В болница „Царица Йоанна“ в София вече има опашка от медицински лица, които чакат, за да бъдат ваксинирани с ваксините от втората пратка. Там са получени 100 ваксини. 

Д-р Божидар Кръстев обясни, че на първия етап са ваксинирани повече от 60 души за период от 27 до 29 декември.

„Още на първия етап интересът беше много голям“, отбеляза той. Лекар от болницата заяви, че е решил да се ваксинира, за да предпази близките си.