bTV продължаваме темата „Пътища“ с друг критичен участък в Северозападна България с интензивен тежкотоварен трафик и чести катастрофи.

Участъкът е част от път Е79, който минава покрай две населени места в област Монтана, а по-нататък през още пет населени места в регион Видин. На това място има много тежки катастрофи с ужасно много смъртни случаи, за които свидетелстват много паметните пътища покрай пътя.

„Участъкът е много натоварен и трафикът на тирове е голям, значи тук минават стотици тирове“, казва кметът на Смоляновци Пламен Лилчов.

По думите му шофьорите не камионите не спазват знаците и ограниченията.

„Ние сме потърпевши, много опасно е в нашето пътуване и придвижване от Смоляновци до Монтана, тъй като тировете карат с 90-100 км в час, притискат ни и ние се отбиваме, което предизвиква катастрофи“, казва Лилчов.

Според него решението е в ускоряването на строителството на скоростният път Видин-Ботевград, за което той призовава, като се забързат процедурите по отчуждаване на имотите по трасето.

Кметът на Винище Алексей Александров казва, че в неговото селище има същия проблем. За 5-6 години е имало 20 смъртни случаи заради тежки катастрофи. По думите му пътят там няма маркировка, а само знаци.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!