„Точно преди година бях на интервю за стажантската програма на bTV. Избрах мястото, защото знаех, че ще работя само с професионалисти и всяка секунда ще си струва. Тази награда е изключително ценна, защото идва от колегите“, отбеляза репортерът Бесте Сабри, която беше отличена с награда за работата си.

Снимка: btvnovinite.bg

По повод това, че bTV Новините навършиха 21 години, нюзрумът избра най-добрите репортер, продуцент, кореспондент, оператор и монтажист измежду колегите си.

„Всичко зависи от историята, която се разказва. Последното събитие, което отразихме с Мария Цънцарова и за което най-вероятно колегите са гласували за мен тази година, беше от реанимацията на Военна болница“, отбеляза операторът на годината – Добромир Иванов.  

Снимка: btvnovinite.bg

А за монтажиста на годината Калояна Климентова предизвикателството е голямо. „Знам какво са преживели хората, за да заснемат една история и не мога да си позволя нито една грешка“, отбеляза тя.

Снимка: btvnovinite.bg

„Около 8 месеца вече съм продуцент и затова бях изненадан от тази награда. Ще продължавам да се уча с всички останали“, посочи и продуцентът на годината Росен Цветков. „Независимо какво се променя през годините, тук успяваме да се чувстваме по най-добрия начин и да работим заедно като екип“, добави той.

Снимка: btvnovinite.bg

„Екипът ни в Благоевград е изключително добър“, похвали се и награденият кореспондент Ирина Жерева.