Призив в социалните мрежи на болницата в Златоград за помощ с храни привлече дарители, но също така обтегна отношенията на ръководството й с общината.

Само за няколко дни по сметките на болницата са постъпили над 10 000 лв., а добри родопчани са донесли част от продукцията си.

Там храната се приготвя на място и винаги местните даряват продукти за кухнята на здравното заведение.

Призивът за помощ в социалната мрежа бе определен като некоректен от местната власт. За 12 години от общинския бюджет за подпомагане на болницата са осигурени близо 1 млн. лв.

„Това е поредният призив за дарение от болницата, който предизвика обаче острата реакция на големи дарители. Те реагираха остро в разговор с нас, смятайки, че по този начин се обезценява тяхното дарение. От началото на епидемичната обстановка големи дарители непрекъснато осигуряват различни продукти - защитни средства, дезинфектанти, други осигуряват дървен материал за огрев. Тази болница никога не е оставена без средства да работи и съществува", каза Елмира Угорлиева, зам.-кмет на Община Златоград.

От болницата потвърдиха, че финансовото състояние е стабилно и определиха всичко като голямо недоразумение. Призивът е бил за доброто на пациентите и болницата.

В болницата в Златоград функционират пет отделения и се лекуват пациенти от три общини.