Преди старта на летния сезон, плажът в Черноморец е в трагично състояние. На мястото има купища боклуци вместо чадъри и шезлонги, а на пясъка е поникнала дори и трева. Плажът прилича по-скоро на поляна, а през него тече и канал с дъждовна вода.

Наемателят на заведение на плажа Стоян Желязков казва, че вече е наел персонал и плаща интернет, но казва, че не знае как ще започне сезона, защото това е „пародия на плаж“ и „нива“. Неговото мнение споделят и другите наематели.

Снимка: btvnovinite.bg

Концесионерът Георги Мавров казва, че не е предприел нищо за почистването на плажа, защото още не влязъл във владение, защото макар да е спечелил конкурса за този плаж, платил е концесионната такса в размер на 80 000 лв., имате фактура, но няма сключен договор.

Мавров е написал писмо до институциите и е в очакване на отговор. Концесионерът е притеснен, че след 1 юни няма да може да вкара техника, за да почисти плажа. Казва, че най-накрая ще го направи дори без да е получил договор, защото му е „жал за града“.

От Министерството на туризма отговориха на запитване на bTV, че има обжалване на заповедта и са образувани 5 съдебни производства, които са висящи, затова плажът е обявен за неохраняем със заповед от 27 април. Два дни по-късно от същото министерство издават фактура за платен наем в размер на почти 80 хиляди лева. 

 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!