Стефка Терзийска продължава да живее в страх, след като беше пребита с метален прът. Тя беше нападната в началото на октомври, посред бял ден, пред дома ѝ, в центъра на града.

За поръчител на покушението Стефка обвинява бившия си съпруг - гръцкия бизнесмен Йоанис Козас, който пък преди седмица беше задържан за шофиране под въздействие на наркотици, а в дома му откриха оръжия и над 3000 бойни патрони.

„След ареста му бяхме обнадеждени, че започват да се случват някакви неща и се взимат мерки срещу този човек. Но след по-малко от 24 часа е пусна на свобода“, каза Терзийска в предаването „Тази сутрин“.

„Това за нас бе огромен шок. Трябва да очакваме да извърши нещо още по-жестоко спрямо нас ли? От къде да знаем, че той няма още оръжия, които не са намерени и не може да дойде да ни застреля? Страхът за нас се увеличи още повече“, посочи тя.

„Страхувам се за живота си“, категорична бе пострадалата.

Според потърпевшата те не получават никаква информация за разследването, а тя не е извикана за допълнителен разпит след този в болницата непосредствено след побоя.

Според сина ѝ това, че не са ги викали на разпит било, защото баща му винаги имал връзки с полицията на високи нива в Благоевград и София. „Надявам се да не е това, но месец и половина след инцидента на майка ми не е назначена съдебномедицинска експертиза“, каза синът ѝ Костя Козас.

„Притеснявам се, че може да му дадат условна присъда. Нормално е да е вдигнал кръвно при обиска, но документите, които представя за здравословното си състояние са неверни. Той ходи на изследвания в Америка там доказаха, че той няма рак, както той твърди. Това не е основателна причина да не му бъдат повдигнати обвинения и да не бъде съден“, посочи Стефка.

„Преди две години подадох жалба срещу него, защото в момент на афект той извади оръжие и го насочи срещу мен. Подадох жалба, но нищо не се случи. Нямало основателна причина за издаването на ограничителна заповед“, каза Костя.

„Надявам се, че институциите работят и са го притиснали до стената. Но това значи, че той е притеснен, а когато той е притеснен и ние сме притеснени“, посочи той.

„По всичко си личи, че се прикриват извършените от него деяния“, категоричен бе синът на пострадалата.

В началото на декември се готви нов голям протест в нейна подкрепа, който ще цели да събуди институциите.