В Сърбия е обявен 3-дневен траур от утре в памет на жертвите на стрелба в училище в Белград. 13-годишен уби вчера 8 ученици и охранител.

Лекарите продължават да се борят за живота на ранените при стрелбата. Обявена е акция за кръводаряване за пострадалите. Тя започна вчера и продължава и днес. Най-голяма нужда има от кръвна група 0.

Близо до училището, в което 13-годишният стреля, има банер с надпис „Говорете с децата си“. Поставен е във връзка с трагедията, тъй като едно от версиите за престъплението е, че тийнейджърът е бил жертва на насилие от връстниците си.

Майката и бащата на младежа са в затвора, защото са му разрешили достъп до касата, в която са оръжията, с които е извършена атаката.

По първоначална информация сред жертвите има и ученици, които не са от неговия клас. Намерен е списък с 15 имена, който е подготвил миналия месец. Досега не е потвърдено дали всички убити деца са фигурирали в списъка.

Последната информация е, че тийнейджърът няма да бъде подведен под отговорност, защото още няма навършени 14 години. Той ще бъде настанен в психиатрия.