Навръх Благовещение изгоря домът на учителка от село Краводер. Сега близки и познати са подели благотворителна кампания за възстановяването на имота и молят всеки, който може, да помогне. 

Лошо стечение на обстоятелствата – силен вятър и няколко пожара в района по същото време, забавят огнеборците повече от час и всичко става на пепел.

Домът на Наталия Колева е изгорял до основи. Жената се прибира в село Краводер, след като е била в болница в Монтана.

„Обиколих си двора, видях си кученцето, свалих си багажа и съседът ме видя, че съм тук. Поиска да се видим и започнахме да си говорим до къщата на стълбите. Чу се някакъв пукот. Зад къщата има пристройка, видяхме, че от там излиза черен гъст дим. Отворихме вратата, всичко се запали и започна да гори“, разказва Наталия.

Близки и съседи се включват в гасенето на огъня, обаждат се и на пожарната.

Снимка: btvnovinite.bg

Пожарната обаче идва след час и 20 минути. 

„Доколкото разбрах, те са имали объркване, тъй като селото ни се казва Краводер, община Криводол и те са тръгнали за Криводол. Това според мен е било фатално“, отбелязва един от съседите.

Кметът на селото посочи, че е направил предложение общинският съвет да даде на жената еднократна помощ за възстановяване на дома ѝ, а местните хора ще се включат с доброволен труд.

Приятелите на Наталия разказват, че всичко в живота е постигнала с много усилия. Тя е осиновено дете, впоследствие съпругът й умира малко преди синът им да се роди и тя го отглежда сама. Имотът е застрахован, но средствата едва ли ще стигнат за цялостно възстановяване, затова всяка подкрепа е добре дошла.

Ако имате желание и възможност да помогнете със средства, данните на банковата сметка са:

BG24UBBS80021012815820
BIC: UBBS BGSF
Наталия Колева Тодорова
 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!