Седмица след като шофьор стреля с картечен газов  пистолет и нападна друг водач заради засичане на пътя, потърпевшияш вече се чувства по-добре. Пламен Михов се възстановява след екшъна, а агресорът е в ареста.

Въпреки това Михов сподели пред bTV, че ще му е нужно много време, за да се възстанови и физически, и психически.

Макар да е оставен в ареста, на нападателя Илтер Асанов е повдигнато обвинение за хулиганство на пътя. Пламен и съпругата му Илияна са категорични, че ще настояват на агресора да бъде повдигнато обвинение за опит за убийство и умишлено причиняване на ПТП.

„Ще настояваме за най-тежкото по закон възможно наказание, това не е вандализъм или реакция на човек, който се е ядосал, а потъпкване на принципите на обществото, на всички човешки закони, правила, норми, това е опит за убийство, побоят можеше да завърши фатално, ако Пламен не беше успял да се предпази“, категорична е Илияна Кръстева.

По времето на нападението срещу Пламен, агресорът Илтер е бил на изпитателен срок по друго обвинение за заплаха за убийство.

Пламен и Илияна споделят, че вярват, че „прокуратурата и съдебната власт имат волята да вкарат в затвора един доказан престъпник“.

Адвокатът на Илтер Асанов поиска клиентът му да бъде освободен, защото, по неговите думи, няма опасност да се укрие, а трябва да се грижи за малолетния си син.

„Грижите ги видяхме, той приканваше момчето да ме пребие“, заяви Пламен.

Всичко започва на 21 август малко след 11 ч. на изхода на Добрич в посока Варна. Пламен Михов твърди, че шофьор се опитал да направи обратен завой и му отнел предимството. Той подал звуков сигнал с клаксона си, а шофьорът в другата кола станал агресивен и започнал да го преследва.

Накрая го избутал от пътя и Пламен едва успял да овладее колата си, която паднала в канавка. След това агресорът извадил оръжие и стрелял по колата му и във въздуха, като го накарал да излезе от автомобила и започнал да го удря с оръжието.

По-късно шофьорът е задържан, а Пламен се възстановява от травмите си в болница. Оказва се, че нападателят е стар познайник на правосъдието и в момента е на изпитателен срок по друго обвинение за закана за убийство.