Млади мъже потрошиха асансьора в болница "Света Анна" - Варна. Ръководството на болницата пусна запис от охранителна камера и потърси съдейстнието на полицията за разпознаване на вандалите. Хулиганските прояви са станали малко след 19 ч. на 3 ноември в новия пътнически асансьор.

Камерите са заснели ясно лицата на извършителите. Счупени са няколко крушки, както и охранителната камера. На записа се вижда как мъжете започват да демонтират предмети, излизат и втори път се връщат, за да завършат започнатото.

Главната сестра Нина Георгиева, обясни, че щетите не са сериозни, но е омерзително, че това се случва в обществено болнично заведение.

„Асансьорът беше монтиран с целеви средства от Министерството на здравеопазването, след като пропадна при претоварване. Отпуснати бяха 150 000 лева и бяха подменени двата асансьора”, посочи още главната медицинска сестра.

Тя обясни, че е подаден сигнал в полицията. По думите й освен кадрите от асансьора има и други записи – от камери, които са разположени в двора на болницата, вижда се регистрационният номер на автомобила, с който са били извършителите на деянието.

От МВР във Варна потвърдиха, че са получили сигнала, образувана е преписка. Установява се кои са извършителите, те се издирват, но все още задържани няма.