За година и половина поредица от злощастни събития поставиха в безизходица четиричленно семейство от великотърновското Горско Ново село.

Сполетелите ги беди накараха стотици да помогнат, но те все още се нуждаят от помощ и подкрепа.

Снимка: btvnovinite.bg

„На 18 август тази година ме оперираха, ампутираха крака ми и впоследствие на 21 септември изгоря и къщата“, разказва Юсеин Кавръков. 

37-годишният мъж, прострелян при лов миналата година, с очите си вижда как пламъците отнемат и дома на семейството му. Децата, на 9 и 5 г., от кълбетата дим извежда съпругата му.

Снимка: btvnovinite.bg

„Аз влизах на два пъти, за да мога да извадя някакви документи, телефони, каквото мога да спася и беше страшно“, спомня си Димитрина.

За минути огънят обхваща цялата къща. Оцелява само семейна икона.

„Голям знак е. Вярвам, че има някаква сила, която ни запази, въпреки цялото зло, което ни се случи“, категорична е жената.

Решението да отправят в социалните мрежи апел за помощ, семейството взима трудно и по настояване на приятели.

Снимка: btvnovinite.bg„Мъчно ми е, защото са много добри хора, пък виж какви работи им са случиха. Малко ми е неудобно. Обикалях цялото село само и само да им съберем пари, да им помогнем. На това младо семейство, че и малки дечица имат“, заяви Албена Чинова, отговорник на пенсионерския клуб в селото. 

„Ако не съм сигурна, няма да застана зад гърба им. Няма да тръгнем да правим кампании, да събираме средства. Просто те заслужават, те са работно семейство, млади са, тепърва им предстои всичко в този живот“, коментира кметът на селото Николина Хаджиева.

Снимка: btvnovinite.bg

Само за няколко дни парите за протеза на Юсеин, близо 25 хил. лв., вече са събрани. На прага на зимата обаче семейството все още е без покрив. Мъже от Смолянско вече помагат в разчистването на отломките, но сами едва ли ще се справят.

Къщата трябва да се събори. Само малка част от тухлите са годни и ще бъдат заделени. Затова семейството се нуждае от всякаква помощ.

Семейството признава, че най-трудно им е да спестят на децата тревогите и да обяснят защо се налага да търсят помощ.

Ако искате да помогнете на семейство Кавръкови, може да дарите средства на: 

IBAN: BG26 CECB 9790 1036 0410 01

Банка: ЦКБ, клон Велико Търново

Получател: Димитрина Стефанова Кавръкова